Velkommen til vikingtiden!

Háleyg Vikingmarked har gleden av å annonsere sitt aller første offentlige event, som går av stabelen ved Bodøsjøen 12-14 august i 2016! Hovedarrangør er Boðvin Vikinglag, med Lofoten og Straumeyjar tett bak, og Nordlandsmuseet som støttespiller.

20150912_081027

Bodøsjøen Friluftsmuseum eies av Nordlandsmuseet, og er et populært utfartssted for folk i Bodø og omegn. Det ligger bare 3km fra Bodø sentrum, men allikevel naturskjønt til og tildels skjermet fra bebyggelse og vei. På museumsområdet er det 14 verneverdige hus fra forskjellige steder i Salten, og i naustene ligger store deler av Nordlandsmuseets båtsamling. Området har både åpne og skjermede seksjoner, og utsikten mot hav og fjell er fantastisk! Du kan se en 360-graders visning av området her.

20150912_113526

Å besøke et vikingmarked er som å foreta en tidsreise! Vår moderne verden kommer i bakgrunnen, og isteden hersker en ro midt i et yrende folkeliv, med lyder og lukter som holder sansene dine i et annet grep enn du er vant til. Her lever og bor vikingene i teltene sine, lager maten sin over åpen ild og viser deg mange gamle handverk. Det vil bli underholdning av mange slag, musikk, historiefortelling, gjøglere, hærkamp og bueskyting.

20150913_115251

Påmeldte deltagere kan komme allerede mandag 8nde, og det vil bli holdt forskjellige kurs forbeholdt vikinger i dagene før den offiselle åpningen. Vi forsøker også å få til kurs for publikum. Bekreftede kurs og deltagere offentliggjøres fortløpende, så følg oss her eller på Facebook!

[bilder fra Háleygtreff høsten 2015]

Velkommen til vikingtiden!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s