Háleyg Vikingmarked

En ettermiddag i desember  2014 løp jeg på Høvding Kathrine og gemalen Peder fra Lofoten Vikinglag inne på Kremmerhuset på monsterkjøpesenteret Jekta i Tromsø. De var på kombinert barnebarnbesøk og julehandling, og siden vi hverken hadde sett hverandre eller snakket sammen siden i august på Borg hadde vi vondt for å rive oss løs, og ble stående der inne og blokkere trafikken i over en halvtime.

20140719_141143_2.jpg
Greipstad på sørsida Kvaløya. Foto: Liv Elin Røberg, Juli 2014.

Men mangt kan sies på en stakket stund, og i løpet av de kanskje 40 minuttene ble ideen til et vikingmarked i Tromsø født. Etter at vi hadde kommet oss gjennom både julestri, mellomhelg og bihulebetennelse vokste markedsideen fra noe helt lokalt til et foretagende som alle vikinglagene i Håløygen kan være med på å arrangere.

I skrivende stund er det 5 vikinglag i Nord-Norge, og det er jo ikke så mange sammenlignet med fylkene sør for Trondheim. Dette er årsaken til at vi ser nytten av et ambulerende marked, som bytter arrangørsted hvert år. Det vil gi alle lagene erfaring med den typen arrangement, og vi håper samtidig at de lagene som ikke har arrangøransvar alikevel har lyst til bidra hvert år. Med et samarbeide på tvers av bygrensene håper vi å oppnå et samhold i nord som gir oss tyngden og kunnskapen vi trenger for å synes og høres i et større landskap.

Featured image: Stemningsbilde fra Borrestranda 2014. Foto: Othala Craft.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s